't Rondeel

Opening Expositie Water en \\\'t Aquarium

15-09-2017

Water is de inspiratiebron voor de kunst die van 23 september te zien is in Outsider Art Galerie ‘t Rondeel en in de haven tegenover ‘De Graanschuur’ in Wijk bij Duurstede. 

Aanleiding voor de expositie is ’t Aquarium, een vrolijke douche- en wc-keet die sinds kort in de haven van Wijk bij Duurstede staat te pronken en die is beschilderd door kunstenaars van ‘t Rondeel.

’t Aquarium wordt op 23 september geopend door wethouder Wil Kosterman, die in Wijk Kunst en Cultuur in haar portefeuille heeft. Ze doet dat samen met Betsie, die voor deze gelegenheid eenmalig tot leven komt. Om 16.00u wordt de keet officieel in bedrijf gesteld, waarna het duo in optocht naar de galerie in het Kokkestraatje loopt om de opening van de tentoonstelling ‘Water’ te verrichten. Later die middag gaat het gezelschap terug naar de haven voor een laatste blik op het aquarium en een afsluitend drankje.

U bent van harte welkom om deze duo-opening bij te wonen.


Water inspireert

De vliegvissen van Antoinette van Rijn, de reddingsboei van René van Bremen en de altijd goedgehumeurde toiletjuffrouw Betsie van Louis Stam, nodigen schippers en havenbezoekers met hun frisse kleuren uit tot een bezoek. De Graanschuur vroeg ’t Rondeel, onderdeel van Reinaerde, om het uiterlijk van de keet te verfraaien en samen zijn ze deze uitdaging aangegaan.

Water inspireert kunstenaars al eeuwen tot het maken van bijzondere kunstwerken.
Ook voor kunstenaars die bij Reinaerde werken is water een terugkerend thema. Op de expositie ter gelegenheid van de opening van ’t Aquarium wordt oud en nieuw werk getoond waarin water op verschillende manieren is verbeeld; water als drager, als gevaar, als ijs, als kleur, als vertier, als noodzaak. Er is niet alleen werk te zien van kunstenaars van ’t Rondeel maar ook van de Reinaerde-ateliers de Bombardon uit Veenendaal en Ateliers de Wijde Doelen uit Utrecht.

 

De deelnemende kunstenaars zijn:

Louis Stam, Marike Romijn, Jan Endeveld, Rob Heimel, Rene van Breene, Antoinette van Rijn, Anita HÜpscher, Ester Kooi, Jan Endeveld, Nathalie de Jong, Maria van der Valk, Angelique Groen, Gerda Salkers, Joke van Reede, Trudy Hollander. Johan Sukkel en Jeanine van der Linden.