't Rondeel

Expositie De witte Olifant

29-01-2018

Te zien van 4 februari tot 30 mei 2018

Het werk van de zeven kunstenaars die dit voorjaar in t’ Rondeel exposeren is zeer divers. Toch hebben zij een ding gemeenschappelijk: ze werken en leren bij de Witte Olifant in Almere, een kunstopleiding voor mensen met een verstandelijke beperking.   

Het getoonde werk varieert van zeer realistisch tot abstract. Sommige kunstwerken vertellen een duidelijk verhaal en bij andere moet je dat vooral zelf verzinnen. Soms staat ambacht en vakmanschap voorop, en dan weer doet de techniek er niet toe en is er vooral vanuit het hart gewerkt. Aan de veelzijdigheid van de getoonde werken is in ieder geval te zien dat ze zijn gemaakt vanuit een eigen, unieke kijk op de wereld.


Jeroen Bouwmeester - Middeleeuws kasteel

De kastelen van Jeroen Bouwmeester

Jeroen is een veelzijdig kunstenaar en ambachtsman. Hij schildert en tekent niet alleen, maar maakt ook maquettes van boten en kastelen.
Op de expositie laat hij voor het eerst in het openbaar zijn middeleeuwse kastelen zien. Ze zijn gemaakt van karton en tot in het kleinste detail beschilderd. Meer dan vier jaar heeft hij met engelengeduld en ongelooflijke precisie aan zijn kastelen gewerkt. Het resultaat is verbluffend.

Over de Witte Olifant

De Witte Olifant in Almere is net als 't Rondeel een plek waar kunstenaars met een verstandelijke beperking zich verder kunnen ontwikkelen, kennis kunnen maken met verschillende kunstvormen en plezier kunnen beleven aan het creatieve proces. Met de resultaten treden De Witte Olifant en de kunstenaars uiteraard graag naar buiten.
Reden genoeg om de veelzijdigheid en kwaliteit van hun werk in ’t Rondeel te laten zien. 

Aranka Blom - Woord en beeld

Aranka Blom - Woord en beeld

 

Meer info kun je vinden op: http://dewitteolifant.nl/