't Rondeel

Expositie Ode aan Rob

01-06-2018

Te zien vanaf 3 juni  “Ode aan Rob”

Met plezier kondigen wij een nieuwe, bijzondere, solo- expositie aan van Rob Heimel.  
Rob is de oudste kunstenaar die bij ons  werkt. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd komt hij nog dagelijks met veel plezier schilderen.

Zoals Rob zegt; “Ik moet er niet aan denken om het wat rustiger aan te doen, want dan is het gedaan met de pret”.

We hebben een keuze gemaakt uit al zijn werk en hiervan een mooie overzichtstentoonstelling samengesteld. Hieronder zijn ook een aantal verkochte topstukken die in bruikleen worden getoond. In totaal zijn er meer dan 30 schilderijen te zien.

Rob Heimel

De schilderijen van Rob Heimel zijn een mengeling van realiteit en vrijheid. Het lijkt of er een heel leven door zijn werk is gegaan. Zijn doeken ademen de sfeer van vergeten werelden en verre landen.

Er spreekt een fascinatie uit voor oude gebouwen, schepen en verre oorden. Alsof hij daar op zijn reizen geweest is.

Hij “rommelt wat aan” zoals hij het zelf zegt. Hij schildert het liefst met oude kwasten en resten van verf die nog in de potten zijn achtergebleven. Zijn schrale verfstreken, waar het doek nog doorheen te zien is, zorgen voor een bijzondere, bijna ruwe, schoonheid. Met sterke lijnen en aarzelende streken geeft hij zijn schilderijen vorm.

Rob laat zich niet vangen in een vast stramien. Toen hij 18 jaar geleden op ’t Rondeel kwam werken schilderde hij tuinkabouters en bloemetjes. Maar vanaf het moment dat wij zeiden “Rob ga maar een beetje experimenteren” begon hij vrij te schilderen, niet gebonden aan een stijl of stroming.

Atelier ’t Rondeel neemt u graag mee in de wereld van Rob, een bijzondere wereld van een bijzondere kunstenaar.

De expositie is te zien vanaf zondag 3 juni en daarna nog de hele zomer.

Boten op het strand