't Rondeel

Marieke Romeijn genomineerd voor Special Award 2019

27-06-2019

Marieke Romeijn die werkt op ons atelier is genomineerd voor de Special Award 2019. Dit is dé vierjaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap, georganiseerd door Special Arts. De winnaars worden medio september bekend gemaakt. Tot die tijd zijn de werken van de genomineerde kunstenaars te zien in de Nicolaïkerk in Utrecht.

Marieke Romeijn aan het werk in ons atelier.

Voorjaar 2019 zijn kunstenaars uitgenodigd om digitaal drie recente kunstwerken in te sturen. Bijna 400 kunstenaars hebben werk, met een grote diversiteit van thema’s en technieken, ingestuurd. Uiteindelijk heeft een tussenjury bestaande uit galeriehouder Nico van der Endt, kunstenaar Paul Klemann en kunstenaar Roland Berning 39 kunstenaars geselecteerd. Zij exposeren deze zomer ieder met drie kunstwerken in de Nicolaïkerk in het museumkwartier van Utrecht. 

Naast het werk van Marieke Romeijn is ook een bijzonder kunstwerk van Louis Stam te zien. Zijn kunstwerk ‘Ridder te Haan’ is gemaakt van afvalmaterialen.

De kunstwerken in de Nicolaïkerk in Utrecht zijn tot 15 september te bezichtigen.

U kunt de genomineerde kunstwerken bekijken op www.specialaward.nl. Via deze website kan er digitaal gestemd worden op uw favoriete kunstenaar voor de publieksprijs.

Bij de tentoonstelling is een kunstcatalogus verkrijgbaar. Ook is er een Special Award Pakje Kunst-automaat, waarmee u voor slechts € 4 in het bezit komt van een miniatuur kunstwerk gemaakt door een buitengewone kunstenaar.