't Rondeel

Nieuws


Nieuwe Meesters! tot 20 mei!
19-04-2018

De tentoonstelling ‘Nieuwe Meesters’ in het Outsider Art Museum in de Hermitage in Amsterdam is nog tot 20 mei te zien. Mis het niet!

Er zijn ruim 70 werken zien van 30 hedendaagse, getalenteerde Outsider-kunstenaars waaronder drie kunstenaars van \\\\\\\\\\\\\\\'t Rondeel; Nol Vonk, Marieke Romeijn en Jan Endeveld.
Fotograaf Sander Troelstra heeft alle exposerende kunstenaars vastgelegd in een serie intieme en indringende portretten. Troelstra heeft diverse keren de Zilveren Camera gewonnen en was in 2015 winnaar van de prestigieuze Nationale Portretprijs.


Expositie De witte Olifant
29-01-2018
Te zien van 4 februari tot 30 mei 2018 Het werk van de zeven kunstenaars die dit voorjaar in t’ Rondeel exposeren is zeer divers. Toch hebben zij een ding gemeenschappelijk: ze werken en leren bij de Witte Olifant in Almere, een kunstopleiding voor mensen met een verstandelijke beperking.    Het getoonde werk varieert van zeer realistisch tot abstract. Sommige kunstwerken vertellen een duidelijk verhaal en bij andere moet je dat vooral zelf verzinnen. Soms staat ambacht en vakmanschap voorop, en dan weer doet de techniek er niet toe en is er vooral vanuit het hart gewerkt.&nb...

Lees meer »


Opening Expositie Water en \\\'t Aquarium
15-09-2017
Water is de inspiratiebron voor de kunst die van 23 september te zien is in Outsider Art Galerie ‘t Rondeel en in de haven tegenover ‘De Graanschuur’ in Wijk bij Duurstede.  Aanleiding voor de expositie is ’t Aquarium, een vrolijke douche- en wc-keet die sinds kort in de haven van Wijk bij Duurstede staat te pronken en die is beschilderd door kunstenaars van ‘t Rondeel. ’t Aquarium wordt op 23 september geopend door wethouder Wil Kosterman, die in Wijk Kunst en Cultuur in haar portefeuille heeft. Ze doet dat samen met Betsie, die voor deze gelegenhe...

Lees meer »