Menu
Atelier

Atelier

Professionele ondersteuning aan mensen met een beperking

In ons kunstatelier, werken in totaal 11 gemotiveerde en getalenteerde kunstenaars. Ze hebben hulp en structuur nodig bij het maken van hun kunst. ‘T Rondeel geeft hen professionele begeleiding en ondersteuning en alles wat nog meer nodig is om ze hun beroep te laten uitoefenen.

De meeste van onze kunstenaars hebben een (licht) verstandelijke beperking maar ook mensen met autisme, niet aangeboren hersenletsel of een lichamelijke beperking zijn welkom.

In het atelier kijken we vooral naar wat onze mensen kunnen. Want het hebben van een verstandelijke beperking heeft ook voordelen. Waar 'normale' mensen vaak worden belemmerd door allerlei secundaire motieven, zoals vernieuwend of onderscheidend willen zijn, schildert iemand met een verstandelijke beperking vaak vrijuit en zonder begrenzingen. Hierdoor ontstaat spontaan en verfrissend werk. Dit streepje voor is ons uitgangspunt. Van daaruit werken we verder aan de ontwikkeling van talent.

Het atelier

thumb

Zo zien wij het >

Meisje aan het strand door Louis Stam

De werkplaats

We zien het maken van kunst als iets waar je inspiratie en talent voor nodig hebt, maar ook als een ambachtelijk proces. Een vak dat je beheerst, waarin je ervaring opdoet en je verder ontwikkelt.