Menu
Links

Links

Relevante links

Relevante links

Galeries en ateliers in Nederland

Kunst & Vliegwerk Leiden
is een atelier voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Onder professionele begeleiding worden schilderijen en grafiek gemaakt die via de eigen galerie en artotheek hun weg vinden naar de liefhebbers.
http://www.kunstvliegwerk.nl/

Ateliers Wijde Doelen Utrecht
Ateliers De Wijde Doelen is een kunstwerkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Er is een keramiek- en een grafiekafdeling waar tekeningen, linoleumsneden en schilderijen worden gemaakt.
http://www.wijdedoelen.nl/

Atelier Heerenplaats Rotterdam
De non-profit organisatie Herenplaats is een smeltkroes aan activiteiten op het gebied van de beeldende kunst met ateliers, een eigen galerie en kunstuitleen. Daarnaast organiseert Herenplaats exposities en kunstprojecten in binnen- en buitenland.
www.herenplaats.nl/

Leonardo da Vinci Kunst
Ateliers en galerie Leonardo da Vinci is een zelfstandig kunstcentrum alsmede een veilige en kunstzinnige dagbesteding voor mensen met een beperking. Met een schilderatelier, een beeldhouwatelier, een keramiekwerkplaats en een fotografie studio waar je onder professionele begeleiding kunstzinnige activiteiten kan verrichten.
https://www.leonardodavinci-kunst.nl/

De Verbeelding kunstuitleen & cadeauartikelen – Wageningen
Kunstuitleen en verkoop van zelfgemaakte cadeauartikelen door mensen met een verstandelijke beperking
http://www.verbeelding.de

De Witte Olifant
Een opleiding voor beeldend kunstenaars met een verstandelijke beperking gevestigd in Almere Haven.
Kunstenaars met een unieke kijk op de wereld die in hun kunstwerken tot uitdrukking komt.
http://dewitteolifant.nl/

Outsider Art Galerie - Cordaan
In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod. De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima.
https://www.cordaan.nl/locatie/outsider-art-galerie-ateliers-artotheek


Reinaerde links

Reinaerde
De algemene website van Reinaerde.
www.reinaerde.nl

Amstelkade
Amstelkade is een kleinschalige boerderij waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen werken. Ook wordt hier een camping geëxploiteerd.
www.amstelkade.nl

Atelier de Loeff
Bijzonder atelier in het centrum van Utrecht. Hier zijn handgemaakte kaarsen en papier-machéartikelen te koop.
www.atelierdeloeff.nl

Ateliers De Wijde Doelen
Een werkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Er zijn twee afdelingen: een keramiekafdeling en een grafiekafdeling (tekenen, schilderen en linoleumsnijden).
www.wijdedoelen.nl

Cadeaushop Het Atelier
Cadeaushop Het Atelier in Houten verkoopt zelfgemaakte cadeaus. Je vindt hier dat ene speciale cadeautje dat door cliënten zelf is ontworpen en gemaakt.
www.cadeaushophetatelier.nl

De Bombardon
Dé feestwinkelspecialist in Veenendaal voor klein en groot. Op de site vind je de meest originele kostuums en outfits voor bijna elk thema en feest. Voor meisjes, jongens en volwassenen.
www.debombardon.net

De Hoge Weide
In Grand Café en vergadercentrum De Hoge Weide, een ideale accommodatie in het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn met een uitnodigend terras, kun je genieten van (h)eerlijke gerechten, seizoenschotels of een lekkere lunch.
www.dehogeweide.net

Eerlijk Cadeau
Eerlijk cadeau is een webwinkel waar je goed kunt slagen voor een origineel cadeau, geweldig leuke spullen en hebbedingen. Voor binnen en buiten. Alles eerlijk gemaakt door mensen met een beperking van zorgorganisatie Reinaerde.
www.eerlijkcadeau.nl

Eetatelier
Eetatelier is een restaurant in Houten waar de ingrediënten duurzaam zijn, de bediening altijd vrolijk is en het eten elke keer weer super lekker! Kortom: een eetcafé voor mensen met passie.
www.eetatelier.com

Kopieerservice de Boemerang
Reinaerde Kopieerservice de Boemerang in Leidsche Rijn is een kopieerservice met een kleine cadeauwinkel. Hier kunnen particulieren en bedrijven terecht voor kopieer- en mailingwerk.
www.kopieerservicedeboemerang.nl

ZiZo
ZiZo is een eetcafé, winkel en atelier ineen en is gevestigd in een monumentaal pand aan de Oude Gracht in Utrecht in het museumkwartier vlak bij het centrum.
www.zizo-online.nl