Menu
Links

Links

Relevante links

Relevante links

Galeries en ateliers in Nederland

Kunst & Vliegwerk Leiden
is een atelier voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Onder professionele begeleiding worden schilderijen en grafiek gemaakt die via de eigen galerie en artotheek hun weg vinden naar de liefhebbers.
http://www.kunstvliegwerk.nl/

Ateliers Wijde Doelen Utrecht
Ateliers De Wijde Doelen is een kunstwerkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Er is een keramiek- en een grafiekafdeling waar tekeningen, linoleumsneden en schilderijen worden gemaakt.
http://www.wijdedoelen.nl/

Atelier Heerenplaats Rotterdam
De non-profit organisatie Herenplaats is een smeltkroes aan activiteiten op het gebied van de beeldende kunst met ateliers, een eigen galerie en kunstuitleen. Daarnaast organiseert Herenplaats exposities en kunstprojecten in binnen- en buitenland.
www.herenplaats.nl/

Leonardo da Vinci Kunst
Ateliers en galerie Leonardo da Vinci is een zelfstandig kunstcentrum alsmede een veilige en kunstzinnige dagbesteding voor mensen met een beperking. Met een schilderatelier, een beeldhouwatelier, een keramiekwerkplaats en een fotografie studio waar je onder professionele begeleiding kunstzinnige activiteiten kan verrichten.
https://www.leonardodavinci-kunst.nl/

De Verbeelding kunstuitleen & cadeauartikelen – Wageningen
Kunstuitleen en verkoop van zelfgemaakte cadeauartikelen door mensen met een verstandelijke beperking
http://www.verbeelding.de

De Witte Olifant
Een opleiding voor beeldend kunstenaars met een verstandelijke beperking gevestigd in Almere Haven.
Kunstenaars met een unieke kijk op de wereld die in hun kunstwerken tot uitdrukking komt.
http://dewitteolifant.nl/

Outsider Art Galerie - Cordaan
In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod. De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima.
https://www.cordaan.nl/locatie/outsider-art-galerie-ateliers-artotheek


Reinaerde links

Reinaerde
De algemene website van Reinaerde.
www.reinaerde.nl

Amstelkade
Amstelkade is een kleinschalige boerderij waar mensen met een verstandelijke handicap kunnen wonen (5 mensen) en werken (15 mensen). Ook wordt hier een camping geëxploiteerd.
www.amstelkade.nl

Atelier de Loeff
Bijzonder atelier in het centrum van Utrecht. Hier zijn handgemaakte kaarsen en papier-maché artikelen te koop.
www.atelierdeloeff.nl

Atelier 't Rondeel
Reinaerde Atelier 't Rondeel exposeert, verkoopt en verhuurt originele kunst van zogeheten Outsider Art kunstenaars in het centrum van Wijk bij Duurstede. Naast de galerie is er een atelier, waar kunstenaars met een beperking onder professionele begeleiding hun eigen stijl kunnen ontwikkelen.
www.trondeel.nl

Ateliers De Wijde Doelen
Een werkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Er zijn twee afdelingen: een keramiekafdeling en een grafiekafdeling (tekenen, schilderen en linoleumsnijden).
www.wijdedoelen.nl

Cadeaushop Het Atelier
Cadeaushop Het Atelier in Houten verkoopt zelfgemaakte cadeaus. Je vindt hier dat ene speciale cadeautje dat door cliënten zelf is ontworpen en gemaakt.
www.cadeaushophetatelier.nl

De Bombardon
Dé feestwinkelspecialist in Veenendaal voor klein en groot. Op de site vind je de meest originele kostuums en outfits voor bijna elk thema en feest. Voor meisjes, jongens en volwassenen.
www.debombardon.nl

De Buitelaers
De Buitelaers is een organisatie die logeren en dagbesteding voor mensen met lichte en matige verstandelijke beperking en mensen met een ernstige meervoudige beperking mogelijk maakt.
www.debuitelaers.nl

De Hoge Weide
In Grand Café en vergadercentrum De Hoge Weide, een ideale accommodatie in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn met een uitnodigend terras, kunt u genieten van (h)eerlijke gerechten, seizoenschotels of een lekkere lunch.Eerlijk cadeau is een webwinkel waar je goed kunt slagen voor een origineel cadeau, geweldig leuke spullen en hebbedingen. Voor binnen en buiten. Alles eerlijk gemaakt door mensen met een beperking van zorgorganisatie Reinaerde.
www.dehogeweide.net

Eerlijk Cadeau
Eerlijk cadeau is een webwinkel waar je goed kunt slagen voor een origineel cadeau, geweldig leuke spullen en hebbedingen. Voor binnen en buiten. Alles eerlijk gemaakt door mensen met een beperking van zorgorganisatie Reinaerde.
www.eerlijkcadeau.nl

Eetatelier
Eetatelier is een restaurant in Houten waar de ingrediënten duurzaam zijn, de bediening altijd vrolijk is en het eten elke keer weer super lekker! Kortom: een eetcafé voor mensen met passie.
www.eetatelier.net

Groendiensten Reinaerde
Groendiensten Reinaerde is een hoveniersbedrijf dat zich richt op het aanleggen, onderhouden en ontwerpen van sportvelden, instellingsterreinen, (bedrijfs)tuinen en parken.
www.groendienstenreinaerde.nl

Kopieerservice de Boemerang
Reinaerde Kopieerservice de Boemerang in Leidsche Rijn is een kopieerservice met een kleine cadeauwinkel. Hier kunnen particulieren en bedrijven terecht voor kopieer- en mailingwerk.
www.kopieerservicedeboemerang.nl

ROOT - Opleiden, ontwikkelen en trainen
ROOT biedt opleidingen en trainingen binnen de zorgsector. ROOT draagt bij aan de professionalisering van medewerkers binnen en in de zorgsector. ROOT is een organisatorische eenheid binnen Reinaerde.
www.buroroot.nl

Fort WKU (Werk aan de Korte Uitweg)
Een bijzondere ontmoetingsplek. Een combinatie van moderne faciliteiten, cultuur- en natuurhistorisch erfgoed en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Het Fort beschikt over een sfeervol theehuis, diverse ruimtes voor feesten, vergaderingen en bijeenkomsten en een natuurkampeerterrein.
https://www.fortwku.nl/

ZiZo
ZiZo is een cadeauwinkel, lunchcafé en kopieservice ineen en is gevestigd in een monumentaal pand aan de Oude Gracht in Utrecht in het museumkwartier vlak bij het centrum.
www.zizo-online.nl