Menu
image description

Expositie De witte Olifant

04 februari 2018

Expositie De witte Olifant

Te zien van 4 februari tot 30 mei 2018

Het werk van de zeven kunstenaars die dit voorjaar in t’ Rondeel exposeren is zeer divers. Toch hebben zij een ding gemeenschappelijk: ze werken en leren bij de Witte Olifant in Almere, een kunstopleiding voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het getoonde werk varieert van zeer realistisch tot abstract. Sommige kunstwerken vertellen een duidelijk verhaal en bij andere moet je dat vooral zelf verzinnen. Soms staat ambacht en vakmanschap voorop, en dan weer doet de techniek er niet toe en is er vooral vanuit het hart gewerkt. Aan de veelzijdigheid van de getoonde werken is in ieder geval te zien dat ze zijn gemaakt vanuit een eigen, unieke kijk op de wereld.

Over de Witte Olifant

De Witte Olifant in Almere is net als 't Rondeel een plek waar kunstenaars met een verstandelijke beperking zich verder kunnen ontwikkelen, kennis kunnen maken met verschillende kunstvormen en plezier kunnen beleven aan het creatieve proces. Met de resultaten treden De Witte Olifant en de kunstenaars uiteraard graag naar buiten.
Reden genoeg om de veelzijdigheid en kwaliteit van hun werk in ’t Rondeel te laten zien.

Deel deze pagina: